Planul de scolarizare aprobat pentru Clasa Pregatitoare, an scolar 2022-2023

Unitatea de invatamant

Tip de îivatamant

Alternativa educationala

Limba de predare

Forma de invatamant

Tip predare

Clasa

Numar clase

Numar locuri disponibile

SCOALA PRIMARA HORIA
Masa
Tradiional
Limba romana
Zi
Simultan

Clasa pregatitoare

0.25
7
SCOALA GIMNAZIALA SURDILA GRECI
Masa
Tradiional
Limba romana
Zi
Simultan

Clasa pregatitoare

0.5
10
Circumscriptiile :

Unitatea de invatamant
Circumscriptia
AR-SCOALA PRIMARA HORIA
Toate strazile din satul Horia, comuna Surdila Greci, judetul Braila
PJ-SCOALA GIMNAZIALA SURDILA GRECI

Toate strazile din satele Faurei Sat si Surdila Greci, comuna Surdila Greci, judetul Braila

Plan de scolarizare pentru clasa pregatitoare an scolar 2022 - 2023

CENTRALIZATOR CIRCUMSCRIPTII RURAL JUD BRAILA_2022_2023

 

 

Metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2022-2023; Calendarul inscrierii

 

 

 

ISJ BRAILA Inscrierea în invatamantul primar

M.E. pagina inscrierea in invatamantul primar

 

Informatii despre scoala:

Scoala Gimnaziala Surdila Greci este situata in comuna Surdila Greci, judetul Braila si deserveste comunitatile locale din satele Surdila Greci, Faurei Sat, Horia si Bratesu Vechi cu urmatoarele structuri arondate : Gradinita cu program normal Surdila Greci, Gradinita cu program normal Faurei Sat, Gradinita cu program normal Horia, scoala primara Horia.

Scoala Gimnaziala Surdila Greci îsi propune sa dezvolte în parteneriat cu comunitatea locala un mediu favorabil învatarii bazat pe valorile morale pozitive si sa ofere copiilor comunitatii un start solid în educatie oferindu-le cea mai buna pregatire posibila. Ne dorim ca elevii nostri sa fie siguri pe ei, atenti cu cei din jur, sa-si dezvolte o atitudine mai buna fata de scoala si invatatura, mai multa încredere si respect pentru cadrele didactice si ceilalti membri ai comunitatii, mai buna apreciere a propriei persoane, angajarea mai puternica pentru valorile democratice, sa manifeste toleranta si responsabilitate prin acceptarea grupurilor "diferite".

Motto-ul scolii este RURAL NU E SINONIM CU INFERIOR !

Pentru anul scolar 2022-2023 cadrele didactice care vor prelua elevii înscrisi în clasa pregatitoare sunt : dna profesor pentru învatamantul primar Baciu Georgiana- structura Scoala primara Horia si dna profesor pentru învatamantul primar Antonescu Nela-Scoala Gimnaziala Surdila Greci.

Desi clasa pregatitoare functioneaza în regim de simultan cu alte clase, acest lucru nu reprezinta un impediment pentru îndeplinirea obiectivelor propuse mai sus. Oferim un învatamant de calitate, crestem spiritul de echipa si cooperare al copiilor, îi implicam în proiecte educationale diverse, activitati de voluntariat si activitati extracurriculare atractive.

 

Fotografii ale spatiului în care se desfasoara activitatile la CP Scoala primara Horia

Fotografii ale spatiului în care se desfasoara activitatile la CP Scoala Gimnaziala Surdila Greci

 

Modalitatea in care se calculeaza numarul de locuri libere - extras din metodologie.

Art. 9. - (1) Toti copiii ai caror parinti solicita inscrierea în clasa pregatitoare la scoala de circumscriptie sunt inmatriculati la unitatea de invatamant solicitata.

(2) Pe locurile libere se inscriu si, ulterior, se inmatriculeaza copiii care provin din alte circumscriptii scolare, inclusiv din alte localitati, în conformitate cu solicitarile parintilor si cu prevederile prezentei metodologii.

(3) In sensul prezentei metodologii, numarul locurilor libere la clasa pregatitoare este stabilit ca diferenta intre numarul de locuri alocate pentru clasa pregatitoare si numarul de copii din circumscriptie care trebuie inscrisi la acel nivel de clasa.

 

Art. 22. - (1) La incheierea primei etape de inscriere, aplicatia informatica stabileste numarul de locuri disponibile la fiecare unitate de invatamant.

(2) La încheierea primei etape de înscriere, se considera locuri disponibile, pe langa locurile ramase neocupate dupa a doua faza de repartizare, si locurile copiilor din circumscriptia scolara respectiva care au fost inmatriculati la o alta scoala, in faza a doua de inscriere, sau care nu s-au inscrisin nicio unitate de invatamânt în aceasta etapa.